23. april 2024 | LAFAK butikken | Links | Galleri | Undersøgelse | SiteMap | LogIn 
Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune
Kirkehaven 10
3450 Allerød

Tlf.: 48 17 08 91
lafak@lafak.dk
 Tip en ven
Dit navn:
Din e-mail adresse:
Modtagers mail adresse(r):
Nyhedsmail

Årsberetning 2022 for

Lokalhistorisk Arkiv & Forening Allerød Kommune

ARKIVET

 

Aktiviteter:

 

Medlemsmøder:      
I 2022 var der ingen Corona-restriktioner. Generalforsamling og efterfølgende foredrag om Arkitekt Georg Jensen af Mette Falck Christensen (77 deltagere). Medlemsmøde på Allerød Bibliotek: Lurerne og Bronzealderens ritualer ved Flemming Kaul (103 deltagere). Medlemsudflugt til Blovstrød landsby og arkitekt Georg Jensens hus med Ole Høegh Post og Mette Falck Christensen (44 deltagere). Medlemsmøde Teglværksdrift, tipvognsspor og lergrave af geolog Steen Andersen (120 deltagere) og Fritz Hansen – Møbler i 150 år ved Birthe Skovholm (122 deltagere). (i alt 466 deltagere)

 

Udgivelser:                         3 numre af Nøglehullet

                                           

Foredrag mm ude:              Rundvisning på Allerød Rådhus – Allerødfrisen ved Tony Andersen (24 deltagere)

BS                                   viste fotos og fortalte i Demenscaféen på Kirkehavegaard

BS                                  i Allerød Pensionistforening på Biblioteket

BS                                  i Ellehaven      

OP på Byvandring i Omkring Uggeløse kirke og Rytterskolen (7 deltagere) og OHP på Byvandring i Blovstrød landsby (9 deltagere) i anledning af Allerød på X og Tværs

                                            John Nørskov Hansen og Tony Andersen fortalte om Da Allerød blev til Allerød på Lynge Bibliotek (Bibliotekets arrangement) (Alt udsolgt)

                                            Aktiv Fritid aflyst

                                           

                                           

Rundvisning og Power-      46 elever og 4 lærere fra Ravnsholtskolen (2. klasse)

Point på Arkivet                 30 elever og 2 lærer fra Blovstrød skole (3. klasse)

                                            10 pers. til Åbent Hus – Allerød på X og Tværs.

 

Aktiviteter:                         Erindringskasser til Engholm Plejecenter i samarbejde med centrets frivillige og kommunens frivilligkoordinator.

                                           

Udstillinger:                        Da Allerød blev til Allerød – Allerød Kommune 50 år er stadig åben på Arkivet.

Vi åbnede for Arkivets keramikudstilling i anledning af Allerød Kunstforening og Nordsjællandske Keramikeres efterårsudstilling og 16 fandt vej til os lørdag formiddag.

 

Hjemmesiden                      Hjemmesiden hedder stadig www.lafak.dk

 

Kurser:                                Ingen kurser

 

Medarbejdertur:                  Den årlige medarbejderudflugt for bestyrelse og frivillige gik til Frederiksborgmuseet med efterfølgende frokost på Restaurant Leonora.

 

Medarbejdere:                    11 frivillige, der arbejder 5-6 timer om ugen (heraf 2 der kommer i 11-12 timer om ugen)

 

 

Tilgang til samlingerne: 

125 indkomster i 2022 – det samme som året før (- men i volumen er det en fordobling fra 2021 – nu 2 hyldemeter mod 1 i 2021).

Heri bl.a. knap 800 fotos både papir og digitale billeder, hvilket er mindre end vi plejer

 

Vi har bl.a. modtaget materiale om Nordsjællands Flyveklub, fra Falcks Redningskorps, fra Grundejerforeningen Byparken, scrapbøger fra FDF, Materiale fra Allerød Tamburkorps, meget slægtsforskning samt en stor portion fotos fra Ny Allerødgård

Til keramiksamlingen har vi modtaget en del lertøj fra bl.a. Lillerød Lervarefabrik.

Desuden har vi modtaget en Fritz Hansen-Dan-stol (barnestol) og to små jernskulpturer fra ’Tyr Danmark’ v/ Otto ’Tyr’ Sørensen, Allerød.

 

Medlemmer i 2021:

Medlemstallet er i 2021 steget med otte til 499 medlemmer. Der er stadig en del udskiftning, da gamle medlemmer falder fra, men heldigvis kommer der nye - og også yngre - til.

Firmamedlemskaber: Antallet af firmamedlemmer er ret konstant, men vi har mistet nogle stykker, så vi i 2022 haft 35 firmamedlemmer, der betaler kr. 465 i kontingent. Vi vil stadig gerne have flere både firmamedlemmer og almindelige medlemmer!

 

Besøgende:

I 2022 havde vi 359 besøgende på Arkivet, det samme som året før.

Kommunens skoler bruger os, så skolebørn er en stor del af vores besøgende, ligesom Ældresagens forskellige afdelinger er meget interesserede i at komme og høre om lokalhistorien.

Vores frivillige medarbejdere skanner og registrerer, så flere og flere af vores fotos også bliver tilgængelige på www.arkiv.dk, og vi får stadig flere henvendelser om billederne på nettet.

 

 

Elektroniske forespørgsler:

Antallet af e-mails er steget igen i 2022 til 2.658 mod 1.755 i 2021 efter et kraftigt fald i 2020, hvor vi kun fik 620 mails. I 2019 fik vi 1.460 e-mails.

 

Leveret materiale til:

Keramikmuseet CLAY i Middelfart sælger stadig vores bog om Lillerød Lervarefabrik.

Byggesagsafdelingen gør stadig meget brug af Arkivet i forbindelse med nedrivningstilladelser.

 

Andre aktiviteter:

BS deltager i ’Brugerråd for Kirkehavegaard og Centerhallen’, hvor JNH er suppleant.

Vi fejrede Lindefesten for 20. gang med deltagere fra Rådhuset, Lillerødhallerne, Lillerød Skole og LAFAK

Følger Face-book-siden ’Du kommer fra Lillerød, når…’ og hjælper den med fotos og oplysninger.

 

 

09.02.2022 JNH og BS.

 

 

LogIn Optimeret til Internet Explorer v5.5+
Home Om LAFAK Bestyrelsen  LAFAKs Årberetning 2022  LAFAKs vedtægter  Medlemskab  Arkivets indhold  Kontakt os Lillerød Lervarefabrik LAFAKs Privatlivspolitik Bliv medlem Programmet Nøglehullet - læs artikler Indhold 1984-2007  Forfattere   Kirken i Kattehale  Kristian ”Jyde”  Karl Schrøder  Allerød Biograf  Drabæk-visen  Lynge for 100 år siden  Dysserne i Tokkekøb Hegn  Anders fra Uggeløse  Lillerøds mæcen  Blovstrød Gadekjær  Lillerød Sprøjtehus  Tyske flygtninge  Storedam  Allerødfrisen Allerødbilleder 1 Allerødbilleder 2 Om Lillerød-Allerød Lurplanche Allerødgård/Møggården Brudevæltelurerne En oldtidsbygd  Lurerne fra Allerød  Litteraturliste  Bastruptårnet Rundtur i Allerød Lynge gennem 900 år Ludserød - Høvelte Solevad Sømandshjemmet Lerblandinger fra Fr.holm  Allerød og Blovstrød Teglværker Mindestenen i Tokkekøb Hegn Fortid i Lillerød Efterlysninger Undervisningsmateriale Stednavne Gravsten Blovstrød Kirke Vores butik Vejnavne i Allerød Firmamedlemmer Støt vores sponsorer CMS v3.1s v3.1b v3.1v v4.SEO - Idé, koncept og programmering af Design-Line Danmark - © 2004 Design-Line Danmark